NEW YORK - Koopjesjagers en opbeurend nieuws duwden woensdag in Wall Street de koersen van de aandelen weer in de plus, maar een bericht van de Financial Times gooide aan het eind van de dag roet in het eten.

China zou door de schuldencrisis het beleid rond leningen in euro's willen herzien. De belangrijkste beursgraadmeter, de Dow-Jonesindex, dook daarop in de min en kwam weer onder de grens van 10.000 punten.

Tot dat nieuws kwam leken de beleggers over de zorg om de schuldencrisis in Europa heen. Bovendien vonden in Zuid-Korea de aandelen woensdag ook weer de weg omhoog, na een forse daling dinsdag onder invloed van de toenemende spanning met Noord-Korea.

Ook kwam het Amerikaanse ministerie van Handel met beter dan verwachte cijfers over verkoop van duurzame goederen en verkoop van nieuwe woningen.

Technologiesector

De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen sloot 69.30 punten lager, of wel 0,7 procent, op 9974.45 punten. De breder samengestelde S&P 500-index was 0,6 procent, 6.08 punten, lager op 1067.95 punten. De Nasdaq-index, van belang voor de technologiesector, sloot 0,7 procent lager, 15.07 punten, op 2195.88 punten.

De olieprijzen, die dinsdag flink lager waren, lagen weer boven de 70 dollar. De OESO stelde woensdag de prognose van de economische groei in de dertig lidstaten van deze organisatie opwaarts bij.

Walt Disney

Bij de grote fondsen was Walt Disney een positieve uitschieter. Een medewerkster van het amusementsconcern is door de FBI gearresteerd op beschuldiging van misbruik van voorwetenschap. Walt Disney heeft volledige medewerking toegezegd aan onderzoek naar deze zaak.

De euro noteerde 1,2183 dollar, tegenover 1,2220 dollar bij het sluiten van de beurzen in Europa.