AMSTERDAM - Bank en verzekeraar ING houdt zijn opties met betrekking tot uitbreiding van het belang in de Thaise bank TMB open. ING liet dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in de media weten dat het nog geen besluit heeft genomen.

Naar verluidt heeft de bestuursvoorzitter van de Thaise bank gezegd dat er overeenstemming is bereikt over een verkoop.

Vorige maand liet de Thaise overheid al weten haar resterende belang in TMB van de hand te willen doen. Het land zou ING, dat al grootaandeelhouder is, benaderen met de vraag of het interesse heeft.

Optie

Niet duidelijk werd waarover nu overeenstemming zou zijn bereikt. ''Toen ING een belang van 30 procent kreeg in TMB, was er een optie om het belang in de toekomst met 5 procent uit te breiden. Die optie hebben we nog steeds'', aldus ING. Een woordvoerder zei verder dat ING de opties bekijkt.

Een mogelijk obstakel voor uitbreiding van het belang in TMB, is dat ING geen overnames mag doen. Dit is een gevolg van het feit dat het concern omvangrijke staatssteun heeft gekregen. ING zei dinsdag dat het zich houdt aan de verplichtingen richting de Europese Commissie en het ministerie van Financiën.

ING kocht het belang van 30 procent in 2007 voor ongeveer 460 miljoen euro. TMB Bank is de op vijf na grootste kredietverstrekker van Thailand.