BT profiteert van kostenbesparingen

LONDEN - De Britse telecomgigant BT heeft in het gebroken boekjaar 2009/2010 winst behaald dankzij kostenbesparingen. BT ontsloeg in totaal 20.000 werknemers. In 2008/2009 drukten problemen bij het onderdeel Global Services het concern nog in de rode cijfers.

BT maakte donderdag een nettowinst bekend van ruim 1 miljard pond sterling (1,2 miljard euro) in de twaalf maanden tot maart. In het voorgaande boekjaar bedroeg het nettoverlies 244 miljoen pond, vooral veroorzaakt door een afschrijving van 1,6 miljard pond bij Global Services, dat IT- en telefoniediensten levert aan internationale bedrijven en overheidsinstanties.

De omzet daalde met 2 procent tot 20,9 miljard pond (24,5 miljard euro). BT verwacht dat de omzet in het boekjaar 2010/2011 iets verder zal afnemen, tot 20 miljard pond. Vanaf 2012/2013 zal de omzet weer groeien, verwacht het concern. Die groei moet vooral komen uit de aanleg van een glasvezelnetwerk in Groot-Brittannië, het uitbouwen van de televisieactiviteiten en expansie van Global Services in Azië.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie