Wall Street omarmt positief nieuws uit Europa

NEW YORK - De effectenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige koerswinsten gesloten. De Amerikaanse beleggers waren positief over nieuwe economische ontwikkelingen in Europa.

Spanje maakte bekend fors te gaan bezuinigen. Daarmee lijkt het land te reageren op de vrees voor een uitbreiding van de schuldencrisis in Europa.

Ook werd duidelijk dat de economieën van de eurozone in het eerste kwartaal met 0,2 procent zijn gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

De Dow-Jonesindex van dertig grote fondsen noteerde een winst van 1,4 procent op 10.896,91 punten. De breder samengestelde S&P 500 boekte ook een winst van 1,4 procent, tot 1171,67 punten. De Nasdaq-index, een belangrijke graadmeter voor de technologiesector, steeg zelfs 2,1 procent naar 2425,02 punten.

IBM grootste stijger

De handel in technologieaandelen floreerde. IBM was de grootste stijger in de Dow-Jonesindex met een koersstijging van 4,6 procent. Intel, opgenomen in de Dow en de Nasdaq-index, steeg 3,6 procent.

''De situatie in Europa ziet er beter uit dan twee weken geleden. Dat is een goed voorteken voor de handel en voor sectoren die veel internationaal actief zijn, zoals de technologiebranche en de industrie'', aldus een handelaar in New York tegen persbureau Reuters.

Walt Disney

Walt Disney was een van de weinige grote fondsen die daalden. Het amusementsbedrijf maakte dinsdag nabeurs meevallende kwartaalcijfers bekend, maar analisten zijn teleurgesteld over de prestaties van de tv-tak van de onderneming. Het aandeel zakte 1,8 procent.

Op de New Yorkse valutamarkt betaalden handelaren 1,2620 dollar voor de euro. In Europa was de munteenheid op 1,2640 dollar de handel uitgegaan.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie