Omzetdaling voor automatiseerder Ordina

NIEUWEGEIN - Automatiseerder Ordina heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien dalen tot 117 miljoen euro. Vorig jaar was die nog 151 miljoen euro. De onderneming gaf woensdag voorbeurs informatie over de eerste drie maanden van 2010.

Terwijl Ordina januari en februari omschrijft als 'moeilijke maanden', is er volgens het bedrijf sprake van een lichte verbetering sinds de maand maart.

Desalniettemin verwacht Ordina dat de totale omzet in het tweede kwartaal lager zal zijn dan in de eerste drie maanden van dit jaar als gevolg van het reguliere seizoenspatroon. De omzet per werkbare dag zal volgens Ordina wel stijgen.

Marge

In het eerste kwartaal realiseerde Ordina een marge op de voortgezette activiteiten (ebitda-marge) van circa 3 procent. Dat was 8 procent in dezelfde periode vorig jaar. De druk op de marge werd volgens Ordina beperkt door kostenbeheersing.

De omzet uit langetermijncontracten wist Ordina in de eerste maanden van 2010 met 7 procent te verhogen ten opzichte van 2009. De omzet van werk dat uitbesteed werd aan offshorepartijen groeide met 10 procent ten opzichte van vorig jaar.

Crisis

Volgens Ordina voelt de financiële markt nog steeds de gevolgen van de financiële crisis en heerst er terughoudendheid bij het aangaan van grote langetermijnprojecten. In de publieke sector zorgt de val van het kabinet voor vertraging in de besluitvorming en de uitvoering van grote projecten, aldus het bedrijf.

Tip de redactie