AMSTERDAM - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft in het eerste kwartaal de omzet met 9 procent zien stijgen tot 235,8 miljoen dollar (186,6 miljoen euro). Dat maakte de producent van hoogwaardige metalen woensdag voorbeurs bekend.

Het bedrijfsresultaat voor bijzondere items (ebitda) steeg met 39 procent tot 22 miljoen dollar. De resultaten zijn beter dan analisten hadden verwacht.

Het bedrijf liet weten vooral te profiteren van een aantrekkende vraag naar speciale metalen. Volgens topman Heinz Schimmelbusch zetten in het eerste kwartaal de tekenen van herstel, die al aan het einde van 2009 zichtbaar waren, zich door.

Volumes

Bij de divisie Advanced Materials gingen zowel de volumes als de prijzen omhoog. Bij de tak Engineering Systems was er echter nog steeds sprake van een laag orderniveau.

Volgens Schimmelbusch is AMG ''voorzichtig optimistisch'' over de verdere verbetering van de wereldeconomie en is het bedrijf ''goed gepositioneerd om hiervan te profiteren in 2010''.

Onder de streep kwam AMG uit op een break-even resultaat ten opzichte van een nettoverlies van 15 miljoen dollar in het vorige jaar. Analisten hadden gerekend op een verlies van 8 miljoen dollar.