Winst ING terug op niveau voor crisis

AMSTERDAM - De bankactiviteiten hebben in het eerste kwartaal de kar getrokken bij financieel concern ING. Vooral dankzij sterke resultaten bij deze tak meldde het concern woensdag een beter dan verwachte nettowinst van 1,33 miljard euro.

De bankdivisie boekte een onderliggende nettowinst voor belastingen van 1,28 miljard euro, waar analisten 711 miljoen euro voorzagen. Volgens ING zijn de inkomsten hiermee weer terug op het niveau van voor het begin van de financiële crisis. De verzekeringsdivisie haalde een onderliggende nettowinst van 269 miljoen euro tegen een analistenverwachting van 250 miljoen euro.

''ING heeft een sterke start gemaakt in 2010 met winstherstel bij zowel bankieren als verzekeren'', zei bestuursvoorzitter Jan Hommen. Hij herhaalde dat ING zich dit jaar richt op de operationele splitsing van de twee onderdelen.

Blootstelling

In het kwartaal veranderde ING weinig aan de blootstelling aan staatsobligaties van Zuid-Europese landen. ING heeft in totaal voor 15,3 miljard euro aan Griekse, Spaanse, Portugese en Italiaanse staatsobligaties in bezit.

Bestuurslid Koos Timmermans wees erop dat de beleggingen in de probleemlanden van de eurozone onderdeel uitmaken van een totale obligatieportefeuille van 90 miljard euro en dat het risico van waardedalingen daardoor beperkt is.

''Er was een kleine waardedaling, maar die werd gecompenseerd door Frankrijk en Duitsland'', zei financieel topman Patrick Flynn.

In sommige Europese landen is aan banken gevraagd om mee te helpen met het steunplan voor Griekenland. Hommen zei dat ING ook zijn deel zal spelen, maar gaf niet aan wat dit precies betekent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie