UTRECHT - Vastgoedbedrijf Corio heeft zijn directe resultaat, de winst uit verhuur, in het eerste kwartaal van dit jaar met 12,7 procent opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

Het directe resultaat steeg tot 56 miljoen euro; een jaar eerder was het 49,7 miljoen euro. Het indirecte resultaat, dat onder meer de waardeveranderingen van het vastgoed weergeeft, verbeterde aanzienlijk, tot 12,8 miljoen euro negatief van 154,8 miljoen euro negatief.

Het directe resultaat was exact gelijk aan de gemiddelde verwachting van analisten. Het indirecte resultaat viel tegen. De marktkenners voorzagen hier 1 miljoen euro positief.

Direct resultaat

Corio verwacht dat het directe resultaat dit jaar ''belangrijk zal toenemen'' door de zogeheten Multitransactie. Eind maart maakte het bedrijf bekend voor in totaal 1,3 miljard euro winkelcentra en ontwikkelingsprojecten over te nemen van branchegenoot Multi Corporation in Duitsland, Spanje en Portugal.

''Deze transactie zal naar verwachting van begin af aan een positieve invloed hebben op het directe resultaat per aandeel'', aldus Corio.

In het eerste kwartaal bedroeg het directe resultaat 0,73 euro per aandeel. Dat is 2 cent minder dan een jaar eerder. De daling is veroorzaakt door de uitgifte van 7,9 miljoen aandelen in juni vorig jaar, toen Corio geld wilde ophalen voor aankopen in Frankrijk en Spanje.