Unilever mag kapitaalstructuur wijzigen

ROTTERDAM - De Brits-Nederlandse producent van was- en voedingsmiddelen Unilever heeft dinsdag toestemming van zijn aandeelhouders gekregen om de kapitaalstructuur van de onderneming te wijzigen.

Ook de andere voorstellen werden tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering goedgekeurd, aldus het concern.

Maandag ontstond er nog ophef toen ING, Aegon en ASR lieten weten te zullen stemmen tegen een voorstel om de kloof tussen de economische waarde van de cumulatief preferente aandelen en het bijbehorende stemrecht te verkleinen.

Nu hebben de cumulatief preferente aandelen van deze drie aandeelhouders een economische waarde van circa 0,4 procent van het totaal aan uitstaande aandelen. Het bijbehordende stemrecht is echter 30 procent van het totaal.

Eén stem

Unilever wil toe naar het principe van één stem per aandeel. Daarom stelde Unilever voor om 4 procent van de cumulatief preferente aandelen te schrappen en om twee pakketten van deze aandelen van respectievelijk 6 en 7 procent terug te kopen.

Het concern liet maandag al weten erop te vertrouwen dat de overige aandeelhouders zouden instemmen met de voorstellen.

Bijna de helft van de voorstellen, die vooral betrekking hebben op het (her-)benoemen van bestuurders, worden woensdag ook in Engeland aan de aandeelhouders voorgelegd.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie