Delta Lloyd snoeit in Zuid-Europese beleggingen

AMSTERDAM - Verzekeraar Delta Lloyd heeft in de eerste maanden van het jaar zijn beleggingen in staatsobligaties van Zuid-Europese landen teruggebracht. Dit bleek dinsdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Delta Lloyd zei dat het de mogelijkheden die zich aandienden om staatspapier van Zuid-Europese landen en Ierland van de hand te doen heeft aangegrepen.

De omvang van de beleggingen in Grieks schuldpapier daalde hierdoor van 1,35 miljard euro eind 2009 naar 277 miljoen euro in maart. De positie in Italiaanse staatsschulden ging van 2,39 miljard euro naar 1,46 miljard euro.

Inkomen

In de eerste maanden van het jaar bedroeg het bruto premie-inkomen van de verzekeraar 1,55 miljard euro. Dit was 10 procent meer dan een jaar eerder. Het onderdeel dat levensverzekeringen verkoopt droeg 1,09 miljard euro bij, het onderdeel schade 458 miljoen euro.

Delta Lloyd zag verder een sterke toename van de instroom in zogeheten bankspaarproducten. Banksparen is een fiscaal gunstige manier van sparen en daarmee een alternatief voor beleggingsverzekeringen. Het concern zag het eerste kwartaal verder de instroom in zijn beleggingsfondsen met 150 procent toenemen tot 595 miljoen euro.

Het eigen vermogen van Delta Lloyd nam ten opzichte van eind 2009 met 7 procent toe tot 4,2 miljard euro. De onrust rond de staatsobligaties van de zorgenkinderen van de eurozone had een verwaarloosbaar negatief effect op de vermogenspositie.

Tip de redactie