ROTTERDAM - De Belgisch-Nederlandse toeleverancier aan de medische sector Arseus neemt het Amerikaanse Gallipot over. Dat maakte Arseus maandag voorbeurs bekend.

Gallipot is een leverancier van farmaceutische grondstoffen aan apotheken en gaat de divisie Fagron van Arseus versterken. Arseus is ook in gesprek over verdere mogelijke aankopen, zo meldde het bedrijf.

Arseus-topman Ger van Jeveren liet weten dat Arseus ongeveer de jaarlijkse omzet van Gallipot betaalt voor het bedrijf. Die bedroeg vorig jaar 12,5 miljoen dollar (circa 9,8 miljoen euro). Arseus betaalt in contanten.

VS

Volgens Van Jeveren van Arseus krijgt Fagron met Gallipot een sterke ingang in de Verenigde Staten en een ''ideaal platform voor het uitrollen van haar strategie''.

De aankoop zal naar verwachting eind mei zijn afgerond. Arseus liet weten dat Gallipot in 2010 zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Arseus is reeds in gesprek over verdere aankopen, zo liet Van Jeveren maandag weten. Het bedrijf is met name geïnteresseerd in de regio's Zuid-Amerika en Canada. Ook in Europa sluit Arseus acquisities niet uit.