OMAHA - Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Warren Buffet, heeft over het eerste kwartaal van dit jaar weer winst gemaakt.

De winst in de eerste drie maanden van het jaar kwam uit op 3,6 miljard dollar (2,7 miljard euro) tegen een verlies van 1,5 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Dat maakte Buffet zaterdag bekend tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn bedrijf, meldde The Wall Street Journal op zijn website. Buffet zei verder dat de wereldeconomie voor het eerst sinds lange tijd weer tekenen van herstel vertoont.

Goldman Sachs

Aandeelhouders kunnen dit weekeinde sowieso smullen belooft de Amerikaanse zakenkrant. Naar verwachting gaat het beleggingsorakel uitvoerig in op de perikelen rond Goldman Sachs en mogelijk laat de 79-jarige Buffet zelfs de naam vallen van zijn beoogde opvolger. Het wordt hem in ieder geval elk jaar gevraagd.

In september 2008 kocht Berkshire voor 5 miljard dollar preferente aandelen in Goldman Sachs, waar jaarlijks voor 500 miljoen dollar aan dividend over uitgekeerd wordt. ''We houden van deze investering'', zei Buffet. Hij zei er geen moeite mee te hebben dat de SEC onderzoek doet naar de zakenbank. ''Als het allemaal wat serieuzer wordt, dan zullen we de situatie bekijken.''

Topman

Gevraagd naar of hij een betere topman voor de bank zou weten dan de huidige bestuurder Lloyd Blankfein, antwoordde Buffet dat als Blankfein een tweelingbroer zou hebben, hij daarop zou stemmen.

Over Griekenland zei Buffet: ''Ik weet niet hoe deze film eindigt en ik probeer niet naar dat soort films toe te gaan.''