AMSTERDAM - Diervoeder Nutreco heeft vertrouwen in 2010 en heeft daarom de verwachting voor de operationele winst verhoogd. De omzet behaald in de eerste drie maanden van dit jaar was volgens verwachting.

Dat bleek uit het donderdag gepubliceerde tussentijds handelsbericht van het bedrijf.

In totaal kwamen de inkomsten uit op 1,072 miljard euro tegen 1,043 miljard euro een jaar eerder. Analisten rekenden in doorsnee op een omzet van 1,1 miljard euro. De hogere omzet werd gestuwd door acquisities, lagere prijzen en hogere volumes.

Betere start

Nutreco verhoogde de verwachting voor de operationele winst voor bijzondere posten (ebita) van 50 naar 70 miljoen euro in het eerste halfjaar van dit jaar. Vorig jaar bedroeg de operationele winst 41,6 miljoen euro.

Alle bedrijfssegmenten hadden een hoger bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal vergeleken met een jaar eerder, aldus Nutreco in het persbericht. De visvoer-divisie heeft een ''duidelijk betere start'' gemaakt en de mengvoertak in Europa rapporteert een ''sterke verbetering''.

Visvoer

Voor de premix-tak verwacht Nutreco een hoger bedrijfsresultaat dan de 31,8 miljoen euro in de eerste helft van 2009. Ook de visvoeractiviteiten zullen naar verwachting een hoger bedrijfsresultaat halen.

Bij de mengvoertak voorziet Nutreco een kleine daling. En bij de overige divisies zal de operationele winst in lijn zijn met een jaar eerder.

''Deze resultaten, onze sterke balans en de initiatieven waarmee we bezig zijn geven ons vertrouwen voor de rest van 2010'', aldus topman Wout Dekker in het persbericht. Nutreco blijft zich richten op overnames en autonome groei.

Het bedrijf maakt op 29 juli de halfjaarcijfers bekend.