WALDORF - De Duitse producent van bedrijfssoftware SAP heeft in het eerste kwartaal de resultaten zien verbeteren. Het bedrijf merkt dat ondernemingen weer extra geld uittrekken voor software en gerelateerde diensten. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers.

De operationele winst steeg tot 557 miljoen euro van 307 miljoen euro een jaar eerder. Het nettoresultaat verdubbelde bijna tot 387 miljoen euro. De opbrengst uit de verkoop van software en gerelateerde dienstverlening, een belangrijke maatstaf voor het bedrijf, nam met 12 procent toe tot 1,9 miljard euro. De totale omzet klom met 5 procent tot 2,5 miljard euro.

''Klanten wenden zich weer vaker tot SAP om hun ondernemingen op de nieuwe groeifase voor te bereiden'', aldus medetopman Bill McDermott. SAP handhaafde de verwachtingen voor heel 2010.

Groei

Het bedrijf rekent op een omzetgroei uit software en dienstverlening tot 8 procent. Vorig jaar nam hier de omzet met 5 procent af. SAP levert wereldwijd software aan ruim 92.000 zakelijke klanten als McDonald's, Pepsi, Audi, Apple en General Electric.