MUNCHEN - Het Duitse computerchipconcern Infineon heeft zijn omzetverwachting voor het gehele gebroken boekjaar 2009/2010 naar boven bijgesteld, dankzij de sterk aantrekkende vraag naar halfgeleiders.

Dat maakte het bedrijf woensdag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Infineon verwacht voor dit boekjaar, dat eind september afloopt, een stijging van de omzet van meer dan 30 procent. Eerder werd nog gerekend op een omzetstijging van ruim 20 procent. In de afgelopen drie maanden nam de omzet met 10 procent toe tot ruim 1 miljard euro.

Investeringen

De nettowinst kwam uit op 79 miljoen euro tegen 66 miljoen euro een jaar eerder. ''De groei in het afgelopen kwartaal overtrof onze verwachtingen'', aldus topman Peter Bauer.

Om de aantrekkende vraag op te vangen wil Infineon zijn investeringen in nieuwe apparatuur vergroten. In het lopende boekjaar staan investeringen gepland van ruim 300 miljoen euro. Dat is een vijfde meer dan oorspronkelijk was aangekondigd en twee keer zoveel als in het afgelopen boekjaar.

Afgrond

Infineon balanceerde geruime tijd op de rand van de afgrond, vooral door de aanhoudende verliezen bij de voormalige geheugenchipdochter Qimonda. Dat bedrijf werd vorig jaar failliet verklaard en Infineon sneed fors in de kosten door duizenden banen te schrappen. Sindsdien zit het bedrijf in de lift.