AMSTERDAM - Beddenspecialist Beter Bed heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. De omzet steeg, evenals de winst, zo bleek uit de woensdag gepubliceerde eerstekwartaalcijfers.

De omzet kwam uit op 96,5 miljoen euro tegen 92 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden gemiddeld op inkomsten van 97 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 38,5 procent tot 10,6 miljoen euro.

Onder de streep hield de beddenspecialist 8,2 miljoen euro over, 51,3 procent meer dan de 5,4 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2009. De behaalde resultaten lagen in de lijn der verwachtingen. De stijging van de nettowinst schrijft Beter Bed toe aan de hogere omzet, hogere brutomarges en een lagere belastingdruk.

Vertrouwen

De onderneming ziet het consumentenvertrouwen nog niet aantrekken. Daarnaast houden consumenten nog steeds de hand op de knip. Beter Bed verwacht wel dat de winst in het tweede kwartaal met circa 50 procent stijgt ten opzichte van de 800.000 euro een jaar eerder.

De hogere omzet dankt Beter Bed aan nieuwe producten, promoties en verdere uitbreiding van het aantal vestigingen. Het strenge winterweer in met name Duitsland leek roet in het eten te gooien. De omzet in vergelijkbare winkels steeg met 1,4 procent.

Spanje

In Spanje stonden de inkomsten fors onder druk. Die daalden met 15 procent. In de andere landen waar de onderneming actief is, waaronder ook Nederland, bleef de omzet gelijk of groeide.

Het bedrijf dat een zogeheten agressief winkelbeleid voert, opende in het eerste kwartaal 26 winkels en sloot er achttien. Eind maart had Beter Bed 1072 vestigingen in zeven Europese landen.