NEW YORK - De beurzen op Wall Street maakten dinsdag een groot deel van de dag pas op de plaats, nadat de Dow Jones maandag voor het eerst sinds september 2008 boven de 11.000 punten sloot.

Beleggers op Wall Street deden het dinsdag rustig aan, nadat de Dow Jones maandag voor het eerst sinds september 2008 boven de 11.000 punten sloot.

Na een lagere opening schommelden de indices gedurende de handelsdag rond de slotstanden van de dag ervoor, tegen het slot van de handel werd de stemming iets positiever.

Teleurstelling over de resultaten van aluminiumconcern Alcoa, dat maandag als eerste Dow-fonds de eerstekwartaalcijfers presenteerde, werd weggestreept tegen hoge verwachtingen over de cijfers van chipreus Intel dat dinsdag nabeurs de resultaten over de eerste drie maanden rapporteert.

Dow-Jones

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen sloot op een stand van 11.019,42 punten, 0,1 procent hoger dan het slot van maandag.

De breder samengestelde S&P 500-index eindigde 0,1 procent hoger op een stand 1197,30 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent tot een stand van 2465,99 punten.

Grootste verliezer

Alcoa leverde ruim 1,5 procent van de waarde in en was daarmee de grootste verliezer in de Dow. Het resultaat van Alcoa was weliswaar verbeterd dankzij hogere prijzen, maar het bedrijf waarschuwde ook dat het mogelijk te maken krijgt met stakingen in de VS. Bovendien viel de omzet tegen.

De hele dag werd reikhalzend uitgekeken naar de cijfers van Intel. De cijfers zullen uitwijzen of de vraag naar elektronica en computers weer aantrekt.

De euro kostte tegen het slot van de handel op Wall Street 1,3594 dollar tegen 1,3580 dollar bij het sluiten van de beurzen in Europa.