AMSTERDAM - IInvesteerder en grootaandeelhouder Riva Investments wil de drukkerijgroep Roto Smeets overnemen. Dat maakte Roto Smeets woensdag bekend.

Volgens topman John Caris van Roto Smeets mikt Riva op een prijs van 12,50 euro per aandeel, maar formeel is er nog geen bod gedaan.

Riva bereidt een openbaar bod voor op alle uitstaande aandelen Roto Smeets. Een bod van 12,50 euro per aandeel biedt een premie van 22 procent op de gemiddelde koers van het aandeel in de afgelopen drie maanden.

Aandelen

Volgens de website van Roto Smeets staan er ongeveer 3,3 miljoen aandelen uit. Daarmee zou het bod van Riva op Roto Smeets uitkomen op ruim 41 miljoen euro. Een groot deel van de aandelen is in handen van een aantal grootaandeelhouders.

Roto Smeets tast nog in het duister over de bedoeling van Riva met een mogelijke overname. ''Dit is een overname zonder kennis te hebben van wat de bedoeling is.'' Twee jaar eerder strandde een overnamepoging van een andere aandeelhouder.

Solo-actie

Caris zei dat de overnameplannen een solo-actie is van Riva. De topman heeft nog niet gesproken met andere grootaandeelhouders, waaronder Marsala dat een belang heeft van 22 procent. Riva heeft 15,3 procent van Roto Smeets in handen.

Beleggers reageerden verheugd over het voornemen van Riva. Het aandeel opende woensdagochtend met een koerssprong van ruim 25 procent, maar leverde in het eerste handelsuur iets van die winst in.

Verlies

Afgelopen jaar kwam Roto Smeets diep in de rode cijfers terecht. Het nettoverlies liep op tot 27,5 miljoen euro door onder meer een forse reorganisatie. Het bedrijf kampt al jaren met overcapaciteit op de Europese grafische markt.