TOKIO - De Japanse beurs is woensdag licht hoger gesloten. Bankenaandelen gingen aan de leiding, dankzij positieve verwachtingen voor Amerikaanse branchegenoten.

Effectenhuis Wells Fargo Securities verhoogde dinsdag de verwachtingen voor grote Amerikaanse banken, vanwege meer duidelijkheid over de kwaliteit van bezittingen. Zo sloot het aandeel Sumitomo Mitsui ruim 4 procent hoger.

Tekenen dat de stijging van de dollar ten opzichte van de yen tot stilstand is gekomen, wakkerden daarentegen winstnemingen aan. Maandag steeg de Nikkei tot het hoogste niveau in achttien maanden.

Rente

De Nikkei-index sloot 0,1 procent hoger op 11.292,83 punten. De Kospi-index in Seoul bleef nagenoeg gelijk op 1726,50 punten. De Australische All Ordinaries won 0,2 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel een winst van 1,5 procent.

De Japanse centrale bank heeft de rente woensdag, zoals verwacht, onveranderd gelaten op 0,1 procent. De Bank of Japan (BoJ) blijft van mening dat het economisch herstel nog 'bedaard' zal verlopen.