Wall Street hoger na banencijfer

NEW YORK -De aandelen in Wall Street vonden maandag de weg omhoog. Het was de eerste handelsdag, nadat de Amerikaanse regering bekend had gemaakt dat er in maart 162.000 banen zijn bijgekomen, of wel de hoogste groei in drie jaar.

Bovendien maakte de Amerikaanse organisatie van makelaars bekend, dat het aantal voorlopige koopcontracten voor bestaande huizen in februari met 8,2 procent is gestegen, veel meer dan waarop analisten hadden gerekend.

Het ISM (Institute for Supply Management) maakte bovendien een onverwacht gunstig index-cijfer bekend over de dienstverlenende bedrijven in de Verenigde Staten.

Dienstverlening

Al dit positieve nieuws wakkerde bij beleggers de hoop aan, dat het economisch herstel sneller gaat dan tot dusver verwacht. De cijfers over de banen werden vooral goed ontvangen, omdat er groei zat in het aantrekken van werkkrachten in de particuliere sector. Het cijfer over de dienstverlenende bedrijven viel goed, omdat dienstverlening - van gezondheidszorg tot transport - het overgrote deel van de Amerikaanse economie omvat.

Na bijna vier uur handel was de Dow-Jonesindex 0,4 procent hoger op 10.968 punten. De S&P 500-index stond toen 0,7 procent hoger op 1186 punten en de Nasdaq-index 1 procent meer op 2426 punten.

Olieprijs

Het optimisme over de Amerikaanse economie vertaalde zich ook in de olieprijzen, die het hoogste punt bereikten sinds anderhalf jaar.

De euro noteerde 1,3504 dollar, tegenover 1,3580 dollar bij het sluiten van de beurzen in Europa.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie