AMSTERDAM - Het Amsterdamse beursbedrijf krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Vanaf 1 juni neemt Cees Vermaas het roer over van Joost van der Does de Willebois. Dit maakte NYSE Euronext woensdag bekend.

De 45-jarige Vermaas werkt al langere tijd bij het beursbedrijf. Hij was als directeur onder meer verantwoordelijk voor de Europese verkoopactiviteiten en is nu het Europees hoofd geldmarkten in Parijs. Vermaas is opgeleid aan de Hogeschool van Amsterdam en de Haagse Hogeschool.

Eerder was hij IT-consultant bij Getronics en CMG. In die functie deed hij al opdrachten voor het Amsterdamse beursbedrijf. Hij was, na het samengaan van de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs, onder meer verantwoordelijk voor de migratie van de AEX in de nieuwe Euronextomgeving.

Voorzitter

Rijnhard van Tets, de voorzitter van de raad van commissarissen van Euronext Amsterdam, toonde zich verheugd over de voorgenomen benoeming van Vermaas. ''Cees beschikt over de ervaring en kennis van de Nederlandse en internationale markt die hem in zijn nieuwe positie zeer goed van pas zullen komen.''

Van der Does de Willebois heeft de rol van bestuursvoorzitter de afgelopen vijf jaar vervuld. In deze periode fuseerde het Europese beursbedrijf Euronext met de Amerikaanse New York Stock Exchange. Hierbij ontstond het eerste transatlantische beursbedrijf.

ING

Voordat hij naar Euronext kwam, werkte Van der Does bij bank en verzekeraar ING. Hij liet weten zich te gaan richten op een nieuwe stap in zijn loopbaan.