NEW YORK - De belangrijkste beursgraadmeters op Wall Street schommelden dinsdag rond de slotstanden van maandag.

Positieve cijfers over het consumentenvertrouwen en de woningmarkt werden overschaduwd door zorgen over de slechte financiële positie van Griekenland.

De Dow-Jonesindex van dertig grote Amerikaanse bedrijven sloot op 10.907,42 punten. Dat is 0,1 procent hoger dan maandag, toen de toonaangevende index al de hoogste stand in achttien maanden bereikte.

De breder samengestelde S&P 500 bleef ongewijzigd: 1173,27 punten. De technologie-index Nasdaq steeg met 0,3 procent naar 2410,69 punten.

Consumentenvertrouwen

Beleggers reageerden optimistisch op de cijfers over het consumentenvertrouwen, die hoger waren dan verwacht. Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economische situatie veerde in maart wat op.

Consumenten werden vooral iets optimistischer over de arbeidsmarkt. Ook de cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt vielen goed op de beurzen. Voor de achtste maand op rij stegen de huizenprijzen, wat wijst op een economisch herstel.

Rem

De koersdaling van aandelen van financiële dienstverleners en energiebedrijven gooiden een rem op de kooplust onder beleggers.

ExxonMobil zag zijn aandelen met 0,4 procent dalen. Het energiebedrijf behoorde een dag eerder nog tot de grootste stijgers op Wall Street. De koers van bank JP Morgan Chase zakte met 0,6 procent.

Apple

Apple zat in de lift. Dinsdag sijpelde naar buiten dat het technologieconcern deze zomer een nieuwe versie van de iPhone op de markt brengt.

Apple werd daarvoor beloond en zag zijn aandelen met 1,5 procent stijgen naar ruim 235 dollar. Apple zou een overeenkomst over Verizon Wireless hebben gesloten over de nieuwe iPhone.

De aandelen van de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten stegen met ruim 2,5 procent.

Euro

Op de valutamarkt noteerde de euro 1,3412 dollar tegen 1,3410 dollar bij het slot van de Europese beurzen dinsdag.