AMSTERDAM - Er lijkt een nieuwe prijzenslag losgebarsten onder de onlinebeleggingsbanken. Nadat eerder al BinckBank, Lynx en Today's Beheer tariefsverlagingen hadden aangekondigd, kwam dinsdag ABN Amro met soortgelijke maatregelen.

ABN Amro gaat per 14 april zijn tarieven voor de doe-het-zelfbeleggers met gemiddeld 10 procent verlagen. Vanaf dan kost een aandelentransactie voor een AEX-fonds 6,50 euro plus 0,1 procent over de transactiewaarde.

Ook de optietarieven worden verlaagd en er is geen minimumtarief meer. Daarmee komt ABN Amro dicht in de buurt van de tarieven van prijsvechter BinckBank. ''De huidige tariefsverlaging stelt de bank in staat harder te groeien in het segment van actieve beleggers'', aldus ABN Amro.

Lynx

Concurrent Lynx verlaagde zijn handelstarieven onlangs van 0,15 procent naar 0,14 procent van het orderbedrag. Het minimumtarief bedraagt 6 euro.

''De tarievenreductie van Binck heeft de markt voor onlinebeleggen na een relatieve rustige periode weer opgeschud. Met onze tarievenverlaging laten we zien dat Lynx zich als prijzenvechter blijft profileren en zich proactief opstelt in een nieuwe prijzenslag'', liet Lynx-directeur Jeroen Kram weten.