ROTTERDAM - Een grote meerderheid (circa 90 procent) van de aandeelhouders van havensleper en bergingsbedrijf Smit Internationale stemt in met de verkoop aan baggeraar Boskalis.

Dat meldde een bron die nauw bij de transactie betrokken is tegenover NRC Handelsblad. Vrijdag liep de termijn af waarin minstens driekwart van de aandelen moest aangemeld worden om de fusie te laten doorgaan.

Boskalis kon het nieuws zaterdag nog niet bevestigen. ''Maandagochtend komen wij hierover met een persbericht'', aldus een woordvoerder. Boskalis betaalt 60 euro per aandeel in contanten, ofwel 1,35 miljard euro in totaal inclusief schulden en het belang dat Boskalis al heeft.

Bod

Tegen de overname was de afgelopen weken verzet gerezen van aandeelhouders Smit die het bod te laag vonden. Ook in de raad van commissarissen van Smit was er onenigheid over de transactie. Na een lange strijd ging Smit overstag, omdat Boskalis beloofde het bedrijf niet op te splitsen. Aandeelhouders van Boskalis stemden eerder deze maand in met de overname van Smit.