NEW YORK - De effectenbeurzen in New York waren vrijdag niet heel enthousiast over het akkoord dat regeringsleiders in de eurozone hebben gesloten over eventuele steun aan Griekenland.

De koersen stegen bij aanvang van de handel, maar zakten later weer terug.

De Dow-Jonesindex van dertig grote Amerikaanse bedrijven sloot met een winst van 0,1 procent op 10.850,36 punten.

De breder samengestelde S&P 500 steeg ook 0,1 procent, tot 1166,59 punten. De Nasdaq-index zakte 0,1 procent naar 2395,13 punten.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street leverden donderdag in het laatste handelsuur eerdere winsten in. Dat kwam toen door oplaaiende zorgen over de staatsschulden in Europa.

Griekenland

Het akkoord over Griekenland heeft wel wat onzekerheid weggenomen, zeiden Amerikaanse handelaren vrijdag. De euro werd sterker door de eensgezindheid in Brussel.

De Europese munteenheid noteerde in New York 1,3415 dollar. De euro was donderdag nog onder de 1,33 dollar beland.

Consumentenvertrouwen

Nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie maakten weinig indruk. Het consumentenvertrouwen in maart was gelijk aan dat in februari, zo bleek uit onderzoek van de universiteit van Michigan.

Beleggers maakten zich ook niet druk over een lagere raming van de groei van de economie in de laatste drie maanden van vorig jaar.

Farmacieconcern Pfizer was de sterkste daler in de Dow met een verlies van 1,4 procent. De fondsen die stegen, kwamen nauwelijks op 1 procent winst uit.

Apple was een opvallende stijger op de Nasdaq-beurs (plus 1,9 procent). De bank Credit Suisse verhoogde het koersdoel van de maker van de iMac en de iPhone, omdat het bedrijf de afgelopen maanden beter zou hebben gepresteerd dan eerder was verwacht.