FRANKFURT - Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn heeft vorig jaar onder druk van de economische crisis veel minder winst geboekt. De operationele winst daalde tot 1,7 miljard euro; 32 procent minder dan een jaar eerder. Dat maakte Deutsche Bahn donderdag bekend.

De omzet ging met ruim 12 procent omlaag tot 29,3 miljard euro. Deutsche Bahn had vooral last van de sterke teruggang van het vrachtvervoer over het spoor. Om de crisis het hoofd te bieden, werden duizenden banen geschrapt bij de vrachtactiviteiten.

Het totaal aantal vervoerde reizigers bij Deutsche Bahn nam vorig jaar af tot 1,93 miljard, een daling van 14,2 miljoen vergeleken met een jaar eerder.

Omzet

Het grootste spoorbedrijf van Europa verwacht dat de omzet dit jaar met 5 procent stijgt, geholpen door herstel bij vrachtvervoer en logistiek.

Deutsche Bahn maakte onlangs bekend interesse te hebben in het Britse trein- en busbedrijf Arriva. Topman Rüdiger Grube zei donderdag onderhandelingen aan te gaan met Arriva, maar dat het nog niet zeker is dat een bod op tafel wordt gelegd.