TOELA - Unilever heeft het afgelopen jaar flink last gehad van de economische neergang in Rusland. De Brits-Nederlandse producent van consumentengoederen verwacht wel dat de markt zich medio dit jaar weer herstelt.

Unilever kijkt dan ook naar nieuwe investeringsmogelijkheden in de regio. Dat zei de topman van Unilever in Rusland, Sanjiv Kakkar, donderdag in een interview met het Britse persbureau Reuters.

Het afgelopen jaar voelde Unilever een ''serieuze vertraging van de consumptie'' optreden. Volgens Kakkar werd deze trend in het laatste halfjaar nog eens versterkt.

Marktomstandigheden

De topman noemde de marktomstandigheden momenteel ''hard en moeilijk'' en liet weten dat de markt voor levensmiddelen en producten voor de persoonlijke hygiëne met circa 5 tot 6 procent is gekrompen.

Het concern denkt dat de vraag tegen de tweede helft van het jaar weer aantrekt. ''Het bruto nationaal product begint zich al te herstellen'', aldus Kakkar. Unilever kijkt nog steeds met veel belangstelling naar nieuwe investeringsmogelijkheden in Rusland, liet de topman weten. ''Wij geloven in het potentieel van Rusland op de lange termijn.''