AMSTERDAM - Raambekleder Hunter Douglas heeft vorig jaar een fors lagere omzet behaald, maar het bedrijf ziet de omzet in sommige markten stabiliseren.

De raambekleder wist in 2009 winst te behalen mede dankzij een reorganisatie. Daardoor kunnen aandeelhouders een extra dividend tegemoet zien, zo bleek donderdag bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

Consumenten in met name Europa en de Verenigde Staten houden de hand op de knip. Het bedrijf ziet hier echter wel de inkomsten stabiliseren. Deze regio's zijn goed voor 80 procent van de omzet. Naar eigen zeggen blijft het bedrijf zich aanpassen aan de aanhoudend moeilijke omstandigheden. In Azië en Latijns-Amerika voorziet Hunter Douglas groei.

Omzet

De omzet over 2009 kwam uit op 2,37 miljard dollar, 19,2 procent minder dan in 2008. Het bedrijfsresultaat voor eenmalige herstructureringslasten daalde met 39,6 procent tot 120 miljoen dollar. Onder de streep hield Hunter Douglas 90,1 miljoen dollar over, vergeleken met een verlies van 35,5 miljoen dollar in 2008.

Aandeelhouders kunnen een dividend van 1 euro tegemoet zien, gelijk aan de dividenduitkering over 2008. Bovendien wil Hunter Douglas een extra dividend van 7 euro per aandeel uitkeren.