AMSTERDAM - De prijzenslag onder brokers lijkt nu echt losgebarsten. Online broker Lynx heeft, naar eigen zeggen in reactie op de tarievenverlaging van concurrent Binck, per direct de tarieven verlaagd.

Door Belegger.nl

De onderneming heeft nu, zo stelt het, de laagste minimumtarieven van Nederland. Jeroen Kramer, directeur van Lynx, stelt dat "de tarievenreductie van Binck de markt voor online beleggen na een relatieve rustige periode weer heeft opgeschud".

Lynx heeft de tarieven op Europese aandelen verlaagd van 0,15 procent naar 0,14 procent van het orderbedrag. Het minimumtarief blijft op zes euro staan.Het maximumtarief is verlaagd van 50 euro naar 45 euro.

Opties

Naast de tarieven voor de Europese aandelen zijn ook de tarieven op Europese en Amerikaanse opties teruggezet. Opties op de AEX-index zakken bijvoorbeeld van 2,25 euro per optie naar 2,00 euro per optie. Het tarief voor Amerikaanse opties is verlaagd van 2,50 dollar naar 2,40 dollar per optie.

Woensdag kondigde BinckBank, via een bericht op de website van de broker, nieuwe tarieven aan. Deze zijn geldig vanaf 6 april.

Kritiek

Een woordvoerder van BinckBank heeft kritiek op het persbericht van Lynx. Hij stelt dat de aangekondigde nieuwe tarieven al dateren van 22 februari. "Het persbericht als reactie op de aankondiging van Binck is een manier om aandacht te vragen voor iets dat feitelijk al achter de rug is. Het is dus inhoudelijk onjuiste informatie , zo meldt hij. De zegsman stelt verder dat de tarieven bij Alex niet worden aangepast.

Bij Lynx is geen woordvoerder bereikbaar. Via de klantenservice wordt aangegeven dat  de tarieven twee weken geleden, intern voor bestaande klanten, al zijn verlaagd. We zijn er gisteren mee naar buiten getreden".

Todays

Volgens Cees Smit, directeur van Today's Beheer en Brokers, zit de concurrent nu met de nieuwe tarieven exact op het niveau van zijn onderneming, behalve in Canada waar Lynx met opties en futures goedkoper is.

'Maar wij zaten een jaar geleden al op deze tarieven'. Smit verwacht geen verdere prijsdalingen. Tenminste, als bijvoorbeeld de fees van Euronext en de kosten van vergunningen voor de brokers op hetzelfde peil blijven.

Slag

'Gaan deze omlaag, dan kan er nog wel een slag gemaakt worden', zo legt hij uit. "Wij blijven in ieder geval bij onze tarieven", geeft Smit verder aan.

Over de tariefverlaging van BinckBank is hij duidelijk. "Dat is een reactie op de grootbanken, die de afgelopen tijd al stevig omlaag zijn gegaan."