AMSTERDAM - Uitbater van apotheken en medicijnengroothandelaar Mediq heeft het Deense Opco gekocht. Wat Mediq voor het bedrijf betaalde, maakte de onderneming woensdag niet bekend.

Opco levert medische middelen aan huisartsen en specialisten. Het bedrijf had in 2009 een omzet van 3,2 miljoen euro. Er werken zes medewerkers.

Met de aankoop versterkt Mediq zijn positie in het Scandinavische land. Mediq haalde vorig jaar 95 miljoen euro omzet uit Denemarken. In totaal kwamen de inkomsten voor Mediq in 2009 uit op 2,6 miljard euro.

Aankopen

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2009 stelde financieel topman Hans Janssen al dat Mediq dit jaar op zoek gaat naar aankopen. In de zogeheten oorlogskas heeft het bedrijf 250 miljoen euro zitten. Janssen gaf aan dat de interesse van Mediq ligt in acquisities voor de Direct & Institutioneel-divisie in Scandinavië, Duitsland en in de Verenigde Staten.

De aankoop van Opco is de tweede aankoop dit jaar van Mediq. In januari werd de Nederlandse detacheerder van verpleegkundig personeel Medisource overgenomen. Daarbij werden evenmin financiële details bekendgemaakt.