TOKIO - De beurzen in Azië zijn woensdag zonder grote koersuitslagen de handel uitgegaan. In Tokio sloot de Nikkei-index vrijwel onveranderd.

De Nikkei eindigde een fractie lager op 10.563,92 punten. Dinsdag herdachten beleggers het dieptepunt op de beurzen een jaar geleden door de afgelopen recessie. Toen bereikte de Nikkei een stand van 7054,98 punten, het laagste niveau in 26 jaar.

Sindsdien is de Japanse hoofdgraadmeter ongeveer 50 procent in waarde gestegen.

Beleggers in Tokio kregen wel een macrocijfer te verwerken. De Japanse machineorders namen in januari met 3,7 procent af vergeleken met een maand eerder, terwijl was gerekend op een daling met 4,1 procent. Machinebouwer Komatsu steeg 1,2 procent.

Toyota

Toyota verloor 1,4 procent. Beleggers reageerden geschrokken op het nieuws over de op hol geslagen Prius op een snelweg in Californië. De autofabrikant wordt geplaagd door technische problemen en heeft wereldwijd al miljoenen auto's moeten terugroepen naar de garage.

Elders in het Verre Oosten was het ook rustig op de beurzen. De Kospi in Seoul sloot 0,1 procent hoger en de beurs in Sydney was onveranderd. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,1 procent lager.