ALMELO - Producent van technisch textiel TenCate heeft een moeilijk jaar achter de rug. De resultaten kwamen fors lager uit dan analisten hadden verwacht.

Met name het vierde kwartaal viel zwak uit. Maar de onderneming is optimistisch over de vooruitzichten voor 2010, zo meldde Ten Cate donderdag.

Het resultaat onder de streep kwam uit op een verlies van 1,4 miljoen euro, tegen een verwachting van een winst van 6 miljoen en een positief resultaat van 14 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2008.

Eenmalige kosten, onder meer voor een reorganisatie (6 miljoen euro), hadden een negatief effect op het resultaat. TenCate schrapte in 2009 15 procent van het personeelsbestand en wist de personeelskosten over het afgelopen jaar met 17 miljoen te verminderen.

Omzet

De omzet over het vierde kwartaal kwam uit op 186 miljoen euro. Analisten hadden 226 miljoen euro verwacht, tegen een bedrag van 251 miljoen euro in dezelfde periode in 2008.

Het bedrijfsresultaat (ebita) bedroeg 2,4 miljoen euro, ruim zeven keer zo weinig als de verwachting voor de laatste drie maanden van 2009.