AMSTERDAM - Verzekeraar Delta Lloyd Groep heeft een hoger operationeel resultaat geboekt dan in 2008. Het resultaat nam, onder meer door kostenverlagingen, toe met 19 procent tot 366 miljoen euro.

Dat maakte de verzekeraar donderdag voorbeurs bekend. Delta Lloyd liet tevens weten te willen stoppen met de verkoop van verzekeringspolissen in Duitsland.

Delta Loyd boekte wel een nettoverlies van 124 miljoen euro. In 2008 was sprake van een verlies van 161 miljoen euro.

Delta Lloyd, sinds kort genoteerd aan de beurs in Amsterdam, heeft volgens topman Niek Hoek de doelstellingen gerealiseerd die werden neergezet bij de beursgang. De verzekeraar keert een dividend uit van 0,50 euro.

Duitsland

Het stoppen met de verkoop in Duitsland is volgens Delta Lloyd in overeenstemming met de strategie dat het land niet langer een kernmarkt is.

Delta Lloyd Duitsland blijft wel bestaan, met eenderde van het huidige aantal medewerkers, om verplichtingen aan polishouders na te komen. Verkoop van de Duitse tak is momenteel geen overweging, aldus Delta Lloyd.

Kostenbesparingen

Topman Niek Hoek zei in een toelichting dit jaar verdere kostenbesparingen door te voeren. Hij verwacht de doelstellingen voor 2010 te halen. In augustus gaat Delta Lloyd meer bekendmaken over een interimdividend, aldus de topman.

Hoek zei niet bezig te zijn met fusies en overnames. Dinsdag waren er geruchten in de markt dat Delta Lloyd interesse zou hebben voor SNS Reaal. ''Onze eerste prioriteit ligt niet bij fusies en overnames, maar in het neerzetten van een betrouwbaar beursfonds.''