'Zorgen aandeelhouders Océ zijn ongegrond'

AMSTERDAM - De zorgen van aandeelhouders van Océ over het bod van het Japanse Canon op de Nederlandse printer- en kopieermachinefabrikant zijn ongegrond. Dat stelde Canon donderdag in een persbericht.

Canon wil met de verklaring ''aan iedere mogelijke verwarring een einde maken''. Maandag ontving de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam het verzoek van aandeelhouder Hermes om onderzoek te doen naar het bod van Canon op Océ.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering over het bod bleek dat Hermes en twee andere aandeelhouders, Sparinvest en Orbis, vinden dat Océ teveel het idee heeft gegeven dat het bod van Canon een gelopen race was. Critici zouden monddood worden gemaakt.

Mager

De aandeelhouders vinden dat het bod ''een magere afspiegeling is van de waarde van Océ'' in de woorden van Hermes. Daarnaast hebben ze een aantal procedurele bezwaren.

Canon weerlegt donderdag twee van die bezwaren in het persbericht. Daarnaast laat Canon weten ervan overtuigd te zijn dat ''Océ, in samenwerking met Canon, in staat is opnieuw gezonde groei te realiseren''.

Canon benadrukt verder het streven ''om op een goede manier haar rol van een goede Nederlandse 'corporate citizen' in te vullen.''

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie