Winst Thomson Reuters daalt

NEW YORK - Dataleverancier en persbureau Thomson Reuters heeft in het vierde kwartaal van 2009 minder winst geboekt.

De winst daalde met 16 procent tot 661 miljoen dollar vergeleken met een jaar eerder. Dat maakte de branchegenoot van het Nederlandse Wolters Kluwer op het gebied van financiële, medische en juridische informatie woensdag bekend.

De omzet ging met 1 procent omhoog tot 3,35 miljard dollar. De cijfers komen vrijwel overeen met de verwachtingen van analisten. Het bedrijf verwacht voor dit jaar een vlakke tot licht lagere omzet in vergelijking met afgelopen jaar.

Omzet

De omzet bij de Markets-divisie, die nieuws en data aan financiële partijen verkoopt, daalde met 5 procent. Bij de Professional-divisie, die informatie en data levert aan advocaten, accountants, wetenschappers en medici, steeg de omzet met 1 procent, aldus Thomson Reuters.

Thomson Reuters ontstond in april 2008 door de overname van het Britse Reuters door het Canadese Thomson ter waarde van 16 miljard dollar. De kostenbesparingen uit de overname kwamen vorig jaar uit op 1,1 miljard dollar. Dat is 300 miljoen dollar meer dan eerder werd verwacht. Het bedrijf denkt dat in 2011 de jaarlijkse kostenbesparingen zullen stijgen tot 1,6 miljard dollar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie