Unilever sluit palmolieleverancier uit

AMSTERDAM - Unilever heeft een palmolieleverancier uit Indonesië op een zwarte lijst gezet.

Het Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenconcern heeft handelaren opgeroepen geen zaken te doen met Duta Palma, dat ervan wordt verdacht regenwoud te vernietigen voor de winning van palmolie.

Unilever is 's werelds grootste afnemer van palmolie en gebruikt het goedje in tal van producten, zoals zeep, ijs en margarine. Het concern koopt de olie in via handelaren. Het concern heeft die nu gewaarschuwd geen zaken te doen met Duta Palma. Unilever zelf heeft nu geen eigen handelsrelatie met het bedrijf, noch in het verleden gehad, benadrukt het concern.

Duurzaamheid

Half december sneed Unilever de banden door met PT Smart, een dochteronderneming van het Indonesische Sinar Mas. Het bedrijf moet eerst bewijzen dat het geen regenwoud vernietigt bij de productie van palmolie. Unilever streeft ernaar om vanaf 2015 alle benodigde palmolie uit gecertificeerde, duurzame bronnen te halen.

Milieuorganisatie Greenpeace is opgetogen over de beslissing van Unilever. Het roept andere grootgebruikers zoals Nestlé op om het ''goede voorbeeld'' te volgen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie