Home Depot verwacht omzetgroei in 2010

ATLANTA - De Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot verwacht dat de omzet dit jaar met enkele procenten zal groeien. Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend bij de publicatie van de resultaten over 2009.

Over heel 2009 nam de omzet met ruim 7 procent af tot 66,2 miljard dollar. Dankzij kostenbesparingen wist het bedrijf de winstgevendheid te verbeteren.

De nettowinst groeide van 2,26 miljard dollar naar 2,66 miljard dollar. De resultaten en vooruitzichten van Home Depot waren beter dan analisten hadden verwacht.

Personeel

In reactie op het uitbreken van de recessie heeft Home Depot zijn uitbreidingsstrategie vertraagd. Verder wordt er flink in het personeelsbestand gesneden. Vorige maand maakte het concern nog bekend duizend banen te schrappen.

Maandag had Lowe's, na Home Depot de grootste doe-het-zelfketen van de Verenigde Staten, ook al gezegd een verbetering van de marktomstandigheden te verwachten. Huiseigenaren zetten geleidelijk weer stappen om hun huis op te knappen. De bouwketens profiteren hiervan.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie