Commerzbank lijdt miljardenverlies

FRANKFURT - Commerzbank, de op een na grootste bank van Duitsland, heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 4,5 miljard euro, onder meer door kosten verbonden aan de overname van Dresdner Bank. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers.

Commerzbank nam in januari vorig jaar Dresdner Bank over van verzekeraar Allianz en zette 1,9 miljard euro opzij voor integratiekosten. Het operationele verlies kwam in 2009 uit op 2,3 miljard euro.

Topman Martin Blessing waarschuwde dat de economische en financiële crisis nog niet voorbij is, maar dat 2010 voorspoedig is begonnen. Hij verwacht dat Commerzbank dit jaar een operationele winst zal boeken.

Verlies

In het vierde kwartaal van 2009 leed Commerzbank een nettoverlies van 1,86 miljard euro. Dat had vooral te maken met afschrijvingen op risicovolle bezittingen en voorzieningen voor slechte leningen. Analisten rekenden op een nettoverlies van 1,36 miljard euro.

Commerzbank kreeg vorig jaar 18,2 miljard euro aan financiële steun van de Duitse overheid om de crisis te kunnen doorstaan. Daardoor bezit de overheid een belang van 25 procent in het concern.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie