Toyota verkoopt meer in januari

TOKIO - De geplaagde Japanse autoproducent Toyota heeft in de maand januari wereldwijd 15,3 procent meer voertuigen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Toyota verkocht 537.454 voertuigen in de eerste maand van het jaar. Dat aantal is exclusief de verkopen van de dochtermerken Hino en Daihatsu.

's Werelds grootste automaker verkocht in het eigen land 45,3 procent meer auto's, bussen en terreinwagens. Aan andere landen werden 8,8 procent meer wagens verkocht.

Terugroepacties

De verkopen lijken nog niet te lijden onder de massale terugroepacties van Toyota. Het bedrijf moest wereldwijd miljoenen auto's terugroepen in verband met problemen met vloermatten, gaspedalen, sturen en remsystemen.

De eerste terugroepactie was al in september van vorig jaar in de VS. Toen moesten in de VS 4,2 miljoen auto's terug naar de dealer omdat het gaspedaal achter de vloermat kon blijven hangen.

VS

Op 22 januari van dit jaar maakte het concern bekend dat er nog eens 2,3 miljoen auto's in de VS terug moesten naar de fabriek vanwege problemen met het gaspedaal.

Die actie werd daags erna uitgebreid naar Europa. In de periode daarna kwam er steeds een probleem bij en werden de terugroepacties uitgebreid naar verschillende modellen van Toyota, waaronder het hybride vlaggenschip, de Toyota Prius.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie