TNT ziet herstel

AMSTERDAM - Ondanks de eerste tekenen van economisch herstel blijft postconcern TNT voorzichtig over 2010. Het concern blijft op de kosten letten. Maandag publiceerde het bedrijf de vierdekwartaalcijfers over 2009. Ook liet TNT weten het salaris van de top te verlagen.

TNT heeft twee divisies: de postdivisie en de pakjesdivisie (Express). Sinds het derde kwartaal is er sprake van herstel van de volumes in de pakjesdivisie, maar niet bij post.

Voor 2010 verwacht TNT dat de volumes, de omzet en de resultaten van Express hoger zijn dan het niveau van 2009, maar dat de volumes en resultaten van Post lager zullen liggen. Met name in China en Zuid-Amerika verwacht topman Peter Bakker voor de pakjesdivisie goede kansen.

Video: Belegger.nl

Focus

''Een voortdurende focus op kosten en cash blijft essentieel'', stelt TNT. Het bedrijf kampt al jaren met een teruglopende postmarkt door de digitalisering en liberalisering van de postmarkt. Dit jaar wil TNT 75 miljoen euro besparen. Tot 2017 wil de onderneming met 425 miljoen euro in de kosten snijden.

Bakker zal in 2010 een derde minder gaan verdienen. Naast het bevriezen van het basissalaris mag de bonus niet hoger uitkomen dan een basissalaris. Ook de andere topbestuurders gaan erop achteruit.

Banen

Eind januari sloot TNT een principeakkoord met vakbonden over een nieuwe cao. Het banenverlies bij TNT zal liggen tussen de 6500 en elfduizend, zo schat TNT in. Hoeveel gedwongen ontslagen hierbij vallen, wilde het bedrijf niet zeggen. Half maart verwacht het bedrijf de beslissing van de leden van de vakbond te hebben.

De omzet in de laatste maanden van 2009 kwam uit op 2,95 miljard euro tegen 2,93 miljard euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) bedroeg 128 miljoen euro. Dat is een daling van 20 procent, maar beter dan de 113 miljoen euro waar marktkenners op rekenden. Onder de streep hield TNT 23 miljoen euro over, tegen 61 miljoen euro in de laatste maanden van 2008. De fors lagere winst kwam door afschrijvingen.

Vaag

Analisten waren in het algemeen te spreken over de betere resultaten dan verwacht. Onderliggend, dus zonder effecten van wisselkoersen en aan- en verkopen, wist TNT in het vierde kwartaal het bedrijfsresultaat te laten groeien. De marktkenners vonden de vooruitzichten 'vaag'.

Het aandeel stond om 14.50 uur 1,2 procent lager terwijl de AEX-index 0,2 procent erbij kreeg.

Salaris

Topman Peter Bakker gaat de komende jaren minder verdienen. Het bedrijf heeft de regels voor de beloningen van de top van het bedrijf aangepast en versimpeld. Het voorstel voor het nieuwe beleid wordt bij de aandeelhoudersvergadering voorgelegd aan de aandeelhouders.

TNT bevriest het basissalaris van de top van het bedrijf op het niveau van 2009. Dit geldt voor 2010 tot en met 2012. De variabele beloning wordt beperkt tot maximaal de hoogte van het jaarsalaris. Bovendien gaat de helft van de variabele beloning uitgekeerd worden in aandelen en de andere helft in contanten.

Basis

Bakker verdiende vorig jaar 918.000 euro aan basissalaris. Hij kreeg een bonus toegewezen van 985.000, waarvan 519.000 als kortetermijnbonus en 466.000 als langetermijnbonus. In totaal verdiende Bakker vorig jaar 2,15 miljoen euro.

De bestuurders krijgen een variabele beloning als bepaalde doelstellingen zijn gehaald. Van deze doelstellingen is voortaan de helft gerelateerd aan financiële resultaten.

CO2

TNT heeft nu ook voor het eerst doelstellingen geformuleerd die de uitstoot van CO2 moeten verminderen. Het vervoersbedrijf wil de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 45 procent terugbrengen. Het variabele beloningsbeleid van de top van TNT is voor 15 procent gekoppeld aan deze doelstelling.

De topman zelf zal er op basis van dit nieuwe beleid er een derde op achteruitgaan. De andere topbestuurders van TNT zullen met bijna een kwart minder genoegen moeten nemen.

Tip de redactie