VENLO - Het bod van het Japanse Canon op Océ was het best mogelijke dat de printerfabrikant voor zijn aandeelhouders kon krijgen. Dit zei bestuursvoorzitter Rokus van Iperen van Océ vrijdag op een buitengewone vergadering van aandeelhouders.

Verschillende grootaandeelhouders vinden het bod van 8,60 euro per aandeel te laag. Tijdens de vergadering spraken zij hun ongenoegen uit.

Volgens een vertegenwoordiger van Hermes, dat ongeveer 3,3 procent van de aandelen heeft, is het bod ''een magere representatie van de waarde van Océ.'' Naast Hermes, vinden ook Orbis en het Deense Sparinvest het bod te laag.

''We hebben echt geprobeerd een zo hoog mogelijke prijs te krijgen. We zullen het niet eens worden of het hoog genoeg is, maar dit is het beste wat we konden krijgen'', antwoordde Van Iperen. Hij zei dat er twee biedingen lagen voor het hele bedrijf. Het andere bod werd verworpen als te laag.

Niet stemmen

Aandeelhouders mochten tijdens de vergadering niet stemmen over de overname zelf. Wel werd gestemd over onder meer de décharge en benoeming van commissarissen, als het bod gestand wordt gedaan door Canon. Alle voorstellen van het bedrijf werden door de aandeelhouders goedgekeurd.