Valutahandelaren wachten op details steunplan

DEN HAAG - Valutahandelaren reageerden donderdag net als aandelenbeleggers terughoudend op het nieuws dat de EU-leiders een akkoord hebben bereikt over steun aan Griekenland. Zij willen eerst meer details over de uitvoering van de plannen.

Aanvankelijk klom de euro tot boven de 1,38 dollar, maar de munt noteerde halverwege de middag 1,3695 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen woensdag stond de munt, die sinds het begin van het jaar 10 procent van zijn waarde heeft verloren, op 1,3720 dollar.

De Europese munt kwam zwaar onder druk te staan door de zorgen over hoe Griekenland zijn buitensporige grote staatsschuld gaat verlagen.

Euro

''Het lijkt erop dat er een of andere overeenkomst is gesloten, maar de euro reageert wat lauw omdat het nog afhangt van de details die nog bekend moeten worden'', zegt Ian Stannard, valutahandelaar bij BNP Paribas in Londen. De details van het reddingsplan voor Griekenland worden donderdagmiddag tijdens de EU-top besproken.

Griekenland verkeert in grote financiële problemen. Door zijn enorme begrotingstekort dreigt het land het vertrouwen van de kapitaalmarkt te verliezen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie