Shelltopman ontvangt helft bonus in aandelen

NEW YORK - Topman Peter Voser van olieconcern Shell laat zijn prestatiebonus over 2009, van 1,86 miljoen euro, voor de helft in aandelen uitkeren. Dat blijkt uit documenten die bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) zijn ingediend.

Door de bonus voor de helft in aandelen te laten uitbetalen, wil Voser zijn vertrouwen in de vooruitzichten van Shell op de lange termijn tonen. Hij vangt naast de aandelen bijna 932.000 euro aan contanten. De Zwitser nam afgelopen zomer de leiding bij Shell over van Jeroen van der Veer.

In 2008 kwam de totale beloning van Voser, die op dat moment financieel directeur van Shell was, uit op 3,6 miljoen dollar, circa 2,46 miljoen euro, zo liet een woordvoerder van Shell donderdag weten. Dat is inclusief bonussen. De beloning over 2009 wordt in maart bekendgemaakt.

Malcolm Brinded, die leiding geeft aan de exploratie- en productie-activiteiten van Shell, krijgt een bonus van 1,42 miljoen euro, waarvan de helft in aandelen. Financieel topman Simon Henry ontvangt een bonus van 668.000 euro, eveneens voor de helft in aandelen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie