Nissan verwacht winst in lopend boekjaar

YOKOHAMA - Het Japanse autoconcern Nissan Motor verwacht in het lopende gebroken boekjaar een nettowinst te boeken, terwijl eerder nog op een verlies werd gerekend. Dat maakte de op twee na grootste autofabrikant van Japan dinsdag bekend.

Nissan rekent nu voor het boekjaar 2009/2010, dat in maart eindigt, op een winst van 35 miljard yen (284 miljoen euro) tegen een verlies van 233,7 miljard yen (1,89 miljard euro) een jaar eerder. Eerder dacht Nissan dat een nettoverlies zou worden geleden van 40 miljard yen. De autoverkoop van Nissan loopt beter dan verwacht, geholpen door subsidieregelingen in China en Japan.

Ook kan Nissan mogelijk profiteren van de problemen bij rivaal Toyota, dat al meer dan acht miljoen auto's naar de garage heeft moeten terugroepen wegens technische gebreken.

In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst van Nissan uit op 45 miljard yen tegen een verlies van 83 miljard yen een jaar eerder. De omzet steeg tot 2 biljoen yen (16 miljard euro). De cijfers waren beter dan verwacht. Nissan is voor 44 procent in handen van het Franse Renault en Nissan bezit omgekeerd 15 procent van Renault.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie