APELDOORN - De producent van verfpigmenten Holland Colours heeft in het afgelopen kwartaal 5 procent meer omzet gehaald dan een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat viel in die periode, het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, licht positief uit. Dat maakte de maker van verfconcentraten maandag bekend, zonder specifieke getallen te noemen.

Door de recessie zag Holland Colours de omzet in de eerste drie kwartalen van het boekjaar in totaal met 12 procent dalen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dankzij de hogere omzet in het derde kwartaal en forse kostenbesparingen wist het bedrijf het resultaat in de afgelopen periode te verbeteren. Het nettoresultaat viel overigens licht negatief uit, maar was beter dan in dezelfde periode vorig jaar.

Onzeker

De directie van Holland Colours meldde bij de presentatie van de resultaten over het eerste halfjaar nog dat het onzeker was of het bedrijfsresultaat in de tweede helft van 2009-2010 positief zou zijn.

De tak die zich richt op de markt Verpakkingen liet in het derde kwartaal een ''duidelijke omzetstijging zien'', aldus Holland colours. De groei zat vooral in Azië. De ontwikkelingen in met name Oost-Europa vielen tegen.

Omzetstijging

Ook in de markt Siliconen en Elastomeren werd een omzetstijging gerealiseerd. Hier werd juist in Europa groei gemeten.

De markt Bouw en Constructie liet een ''lichte stijging'' zien. Ondanks de strenge winter kwam de Amerikaanse divisie hier sterk naar voren. In Europa steeg de omzet in deze markt slechts heel licht.

Holland Colours liet verder weten te hebben voldaan aan de nieuwe afspraken met de banken, die in juli 2009 zijn gemaakt.