AMSTERDAM - Eurocommercial Properties (ECP), een grote investeerder in winkelcentra, verwacht dat de verkopen in zijn winkels zullen toenemen.

Dit zei het bedrijf vrijdag bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2009/2010.

ECP richt zich met zijn beleggingen op Frankrijk, Italië en Zweden. Deze landen hebben de recessie inmiddels achter de rug en de uitgaven van consumenten zijn op peil gebleven.

Leegstand

Het bedrijf voorziet daarom dat de winkelhuren die het kan vragen gelijk zullen blijven en dat leegstand en betalingsachterstanden van huurders niet zullen toenemen.

Over het afgelopen kwartaal boekte het vastgoedconcern een direct resultaat, de winst uit verhuur van vastgoed, van 15,9 miljoen euro. Dit was iets minder dan de gemiddelde analistenverwachting van 17 miljoen euro.

Het indirect resultaat dat de waardeverandering van het vastgoed weergeeft kwam uit op 15,8 miljoen euro. Analisten rekenden hiervoor op ongeveer het dubbele.

Vastgoed

Ondanks de verbeterende economische omstandigheden daalde de waarde van het vastgoed het afgelopen halfjaar met 105,9 miljoen euro. Ook in het laatste kwartaal van 2009 was sprake van een waardedaling.

Dat het indirect resultaat toch positief was, was te danken aan een positieve belastingpost. Het vastgoed van ECP was eind 2009 ongeveer 2,2 miljard euro waard.

Winkelcentra

Eurocommercial heeft vorig jaar met een aandelenemissie zijn financiële positie versterkt om twee nieuwe winkelcentra te kunnen kopen in Frankrijk en Italië. Het bedrijf blijft op overnamepad. Als er interessante winkelcentra op de markt komen zal worden overwogen die te kopen.