AMSTERDAM - Investeerder Hermes is nog altijd niet tevreden met het bod van het Japanse elektronicaconcern Canon op printerfabrikant Océ. Dat schreef Hermes woensdag in een open brief aan de besturen van beide bedrijven.

Volgens Hermes is het bod een magere afspiegeling van de waarde van Océ. Ook zijn de twijfels over de strategie van de bedrijven na de fusie niet weggenomen, schrijft de investeerder. Zo zou er veel te weinig rekening worden gehouden met de kostenbesparingen die te halen zijn.

Hermes, dat 3,3 procent van de aandelen Océ bezit, wijst er in de brief op niet de enige aandeelhouder te zijn die de aandelen vooralsnog vasthoudt. In januari schreef de investeerder al dat grootaandeelhouder Orbis, dat 10 procent van Océ bezit, ook niet van zins is de aandelen aan te bieden.

Sparinvest

Het Financieele Dagblad, dat zich baseert op ingewijden, meldde eerder dat ook het Deense Sparinvest zijn belang van 5 procent in Océ weigert te verkopen om een hoger bod af te dwingen.

Canon wil Océ overnemen voor 8,60 euro per aandeel ofwel 730 miljoen euro in totaal. De Japanners willen hun bod gestand doen als ze 85 procent van de aandelen in handen krijgen en hebben eerder al laten weten geen verhoging van het bod te overwegen.

Canon

Eind januari meldde Canon 28,05 procent van de aandelen Océ in handen te hebben. Daarnaast hadden op dat moment Ducatus, ASR en ING hun belang, circa 19 procent van het aandelenkapitaal, toegezegd. Bestinver Gestion houdt ongeveer 9,5 procent van de aandelen en zal deze bij Canon aanmelden tenzij er een concurrerend bod komt dat ten minste 10 procent boven het bod van Canon ligt.

Beleggers lijken een verhoogd bod niet uit te sluiten. Het aandeel Océ noteert al enige tijd boven de biedingsprijs. Woensdagochtend noteerde het aandeel 0,5 procent lager op 8,68 euro.