SEOUL - Het Zuid-Koreaanse Posco, het op drie na grootste staalconcern ter wereld, gaat acquisities doen om de toekomstige groei en de aanvoer van grondstoffen veilig te stellen.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2009.

Posco wil de productie van grondstoffen zo veel mogelijk in eigen handen hebben om te kunnen profiteren van een aantrekkende vraag naar staal, vooral vanuit China. Het bedrijf neemt daarvoor een belang tot 15 procent in de Australische ijzerertsmijn Roy Hill.

Daewoo International

Ook heeft Posco interesse in een overname van Daewoo International. De overname van het Thaise Thainox Stainless wordt waarschijnlijk voor het einde van deze maand afgerond. Posco is van plan voor 30 miljard dollar acquisities te doen in Azië.

Het concern wil dit jaar zijn staalproductie verhogen met 17 procent tot 34,4 miljoen ton. Dat is ongeveer een derde van de productie van marktleider ArcelorMittal.

Posco zag in het vierde kwartaal van 2009 de nettowinst met 77 procent stijgen tot 1,3 biljoen won (799 miljoen euro). Dat is het hoogste niveau in zes kwartalen.