PARIJS - De Franse bank Société Générale heeft woensdag een winstwaarschuwing afgegeven voor het vierde kwartaal van 2009 in verband met nieuwe afschrijvingen. Het bedrijf verwacht een ''lichte'' winst. Analisten rekenden op een nettowinst van 960 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2009.

De winstwaarschuwing van Société Générale hangt samen met nieuwe afschrijvingen van 1,4 miljard euro op riskante beleggingen. De op een na grootste bank van Frankrijk zei verder optimistisch te zijn over de vooruitzichten voor dit jaar.

De bank boekte in het vierde kwartaal van 2008 een winst van 87 miljoen euro. In totaal heeft Société Générale sinds het uitbreken van de financiële crisis al meer dan 10 miljard euro moeten afschrijven op waardeloze en riskante beleggingen.

Het concern heeft plannen aangekondigd om een apart bedrijfsonderdeel, een zogeheten bad bank, op te zetten om daar alle riskante beleggingen in onder te brengen. De boekwaarde van die investeringen bedraagt circa 37 miljard euro.