AMSTERDAM - Genii Capital, de Zweedse zakenman Lars Carlstrom en Formule 1-baas Bernie Ecclestone werken hard aan een volledig gefinancierd bod op Saab, onderdeel van General Motors (GM), meldt de Zweedse krant Dagens Industri maandag.

"Ik heb contact gehad met GM, dat ons het begin van de week heeft gegeven. Dat interpreteer ik als maandag tot en met woensdag", aldus Lars Carlstrom tegenover de krant.

Het doel is om een bod tussen de 500 miljoen Zweedse kronen en 1 miljard (48 miljoen euro tot 96 miljoen euro) gefinancierd te krijgen.

Volgens bronnen van Dagens Industri is vrijdag 15 januari de laatst mogelijke dag voor een bod.

Bod
"We moeten garanderen dat we het bod rond krijgen zonder de lening van 4,2 miljard Zweedse kronen (407 miljoen euro) van de European Investment Bank (EIB). Dat is een onvoorwaardelijke eis van GM", aldus Carlstrom, die daaraan toevoegde dat niemand weet of de lening zal worden verstrekt door de EIB.

Daarnaast heeft GM aangegeven dat een nieuwe eigenaar de verantwoordelijkheid voor Saab moet kunnen nemen op de lange termijn.

In totaal is een financiering nodig van 10 miljard Zweedse kronen (1 miljard euro).

Vorige week bracht bestuursvoorzitter Victor Muller van Spyker Cars  een nieuw bod uit op Saab.

Sterk bod
"Ik ken Victor Muller goed en weet dat Spyker een sterk bod heeft gedaan waar GM moeilijk nee tegen zal kunnen zeggen", zegt Carlstrom, die verder stelt dat de enige reden dat GM het eerste bod van Spyker heeft afgewezen, is dat het was gefinancierd door de Russische Antonov-familie.

"Nu zijn de Russen vervangen door private investeerders uit Nederland", aldus Carlstrom tegenover de krant.